Kako koristimo kolačiće (Cookies)

Kako bismo poboljšali svoje usluge, u udruzi PSD “Špinut” koristimo kolačiće. Neki kolačići koje koristimo neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga, a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. Koristimo i neke lokalne kolačiće koji su vezani za lokalne kampanje a koji će nestati po njihovu završetku.

Neki su kolačići neophodni za funkcionalnost stranice, dok se drugi koriste za poboljšanje radnih svojstava i korisničkog iskustva.

Funkcijski kolačići koriste se:

Za pamćenje tvojih podataka za prijavu
Za tvoju sigurnost dok si prijavljen/na
Za osiguravanje konzistentnog izgleda internetske stranice

Kolačići učinkovitosti koriste se:

Za poboljšanje radnih svojstava internetske stranice
Za poboljšanje doživljaja korisnika

Oglašivački kolačići koriste se:

Za omogućavanje dijeljenja i „lajkanja“
Za omogućavanje slanja informacija drugim internetskim stranicama kako bi prema njima prilagodile svoje oglase

Primjeri upotrebe:

Kolačići se koriste kako bi se poboljšale usluge za tebe, primjerice:

Omogućavanjem rada nekih specifičnih usluga koje bez tih kolačića ne mogu raditi
Omogućavanjem određenoj usluzi da prepozna tvoj uređaj kako isti podatak ne bi trebao/la dati više puta tijekom jednog pretraživanja
Prepoznavanjem da si već prijavljen/na na internetsku stranicu
Praćenjem koliko ljudi koristi usluge kako bi se njihovo korištenje moglo pojednostaviti te kako bi se osigurao dovoljan kapacitet za njihov brz rad
Analiziranjem podataka kako bismo mogli znati kako koristiš internetske usluge i kako bismo ih mogli poboljšati

Ako odlučiš ne koristiti kolačiće tijekom svog posjeta, moraš biti svjestan/svjesna da neke funkcije i stranice možda neće raditi onako kako očekuješ.

Ako želiš obrisati kolačiće koji su već u tvom računalu, molimo te da pogledaš upute isporučitelja tvog internetskog preglednika klikom na „Pomoć” u izborniku tvog preglednika.

Više o kolačićima i o tome kako ih obrisati i njima upravljati možeš saznati na www.aboutcookies.org ili klikom na „Pomoć“ u izborniku tvog internetskog preglednika.